Вятър и слънце в сряда

07:15, 18 юли 18 25 668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда до полунощ все още над южните райони от страната ще превалява дъжд, но след полунощ валежите ще спрат, облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще бъде ясно. През деня ще бъде ветровито. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад - северозапад. Облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна - купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са предимно между 24 и 29 градуса. 

Преди обяд по Черноморието ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха 27-30 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна и на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11.

В четвъртък ще продължи да духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 22 и 27 градуса. В петък валежите ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще отслабне. Температурите бавно ще се повишават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама