Преименуваха шест метростанции в Париж в чест на световните шампиони

16:55, 16 юли 18 / Свят 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шест метростанции в Париж бяха временно преименувани в чест на триумфа на Франция на Световното първенство по футбол. "Петлите" стъпиха на световния връх за втори път в историята си, след като победиха Хърватия с 4:2 във финала в Москва.

Спирката, носеща името на великия френския писател Виктор Юго, вече ще се казва "Виктор Юго Лорис", за да отдаде чест на вратаря и капитан на французите Юго Лорис. Лорис допусна грешка, но тя не повлия на крайния изход на двубоя, а представянето му през целия шампионат беше на много високо ниво. "Нотр Дам де Шан" от днес е "Дидие Дешан", докато "Шанз-Елизе Клемансо" става "Дешан Елизе Клемансо", за да отдадат дължимото на селекционера на "петлите" Дидие Дешан.

Очаква се отборът да направи парад из центъра на Париж в открит автобус, минавайки покрай Триумфалната арка и Елисейския дворец. Отборът трябва да кацне във френската столица този следобед и веднага след това ще се насочи към празненствата, преди да отиде на официална аудиенция при президента Еманюел Макрон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама