Путин с нова лимузина за срещата с Тръмп

15:35, 16 юли 18 / Свят 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин, който пристигна в Хелзинки за среща със своя американски колега Доналд Тръмп, за пръв път ще използва в чужбина новата руска лимузина „Аурус“ от проекта „Кортеж“.

Автомобилът беше паркиран до самолета, с който в 13:00 часа стопанинът на Кремъл кацна на летище Хелзинки-Вантаа.

От летището руският лидер веднага потегли за президентския дворец в центъра на Хелзинки, където ще се състоят неговите преговори с Тръмп.

Американският президент, както и руският, по време на своите визити извън Вашингтон винаги използва специална бронирана лимузина, която взима със себе си. Тя е изработена по специална поръчка от Кадилак и заради внушителния си вид получи наименованието „The Beast“, което в превод на български е „Звярът“. Така пред двореца на финландския президент ще бъдат паркирани два уникални автомобила.

Путин и Тръмп ще разговарят на четири очи в Готическата зала на двореца. Тази част от срещата ще продължи около час и половина, но, както заявиха по-рано от Кремъл, няма времеви ограничения – т.е. продължителността на разговора ще зависи от двамата президенти.

В центъра на разговорите ще бъде ситуацията в Сирия и ядреното разоръжаване.

Американският президент Доналд Тръмп е заявил на руския си колега Владимир Путин, че по време на срещата си с него смята да обсъди широк кръг от въпроси - от търговията и военното сътрудничество до отношенията с Китай.

"Ще разговаряме по целия спектър от теми - от търговията до военните въпроси, ракетите и ядрената тематика до отношенията с Китай", каза стопанинът на Белия дом. "Ние малко ще поговорим за нашия общ приятел президента Си" Цзинпин, уточни Тръмп.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама