Бисер Петков съжалява, че майките на деца с увреждания напускат работната група

14:30, 16 юли 18 / Политика 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалният министър Бисер Петков изрази съжаление, че протестиращите майки напускат работната група, която подготвя новия закон за хората с увреждания. Той обясни, че уважава тяхната позиция, но съжалява за оттеглянето им, тъй като още от началото майките са станали катализатор на промяната в политиките спрямо хората с увреждания.
 
Петков уточни, че към момента има работни текстове, а не готов законопроект, и на базата на разговори ще се стигне до съгласие. По думите му спорната точка в работата по законопроекта е каква да бъде индивидуалната оценка на потребностите на хората с увреждания и кой да я прави.
 
Колкото до това, че има текстове от сегашния закон, които ще влязат в новия закон, Бисер Петков потвърди наличието им, и допълни, че новата част на законопроекта ще бъде обявена в края на месеца, когато изтича срокът за подготовката му.

По-рано днес протестиращите майки на деца с увреждания обявиха, че напускат работната група, която подготвя новия закон за хората с увреждания. Преди днешното й заседание част от организаторите на палатковия лагер в София се събраха пред сградата на социалното министерство и заявиха, че така разписаните текстове са геноцид спрямо хората с увреждания и те няма да участват в него.

Майките потвърдиха също, че започват серия от протестни действия, като първата инициатива ще се състои на 30 юли в столицата, под мотото "Бягство от отговорност".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама