Тънките номера и съдийството във футбола

14:50, 16 юли 18 / Спорт 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След невероятния финал на Световното първенство по футбол в Русия между отборите на Франция и Хърватия отново на преден план излиза безкрайният дебат за съдийството и всички трикове, с които футболистите се опитват да наклонят везните в тяхна полза. В драматичната битка за световната титла в Москва вчера реферът на двубоя Нестор Питана изигра решаваща роля най-малко в два ключови момента - отсъждането на пряк свободен удар за Франция, който се превърна в първия гол в мача, и отсъдена дузпа след консултация с видеоасистентите, която доведе до втория гол за "Петлите".

Ето как част от експертите видяха противоречивите моменти във финала:
 
Бившият защитник в националния отбор на Англия Рио Фердинанд: “Не можем да кажем 100%, че това е дузпа, и че (Перишич) умишлено игра с ръка. Топката бе твърде близо до него, за да може да реагира. Фактът, че на реферът му бе необходимо толкова време, за да вземе решение, ясно показва, че не беше сигурен."

Бившият национал и селекционер на Германия Юрген Клинсман: "Когато не си сигурен, не отсъждаш (дузпа). Решението беше грешно."

Бившият мидфилдер в отбора на Англия Крис Уадъл: "Аз мисля, че имаше дузпа. Аз щях да отсъда дузпа. Перишич спря топката с ръката си."
 
Относно прекия свободен удар довел до първия гол за Франция:

Бившият нападател на Англия Алан Ширър: “Гризман нарочно падна сам. Брозович само се доближи до него и сякаш Гризман очакваше да бъде ударен, но не беше."
 
Бившият национал на Англия Сър Тревър Бруукинг: "Много съм ядосан. Това не беше (пряк) свободен удар. Гризман не беше докоснат дори."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама