Доналд Тръмп коментира в серия от туитове отношенията с Русия

12:30, 16 юли 18 / Свят 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че лошите отношения между Вашингтон и Москва, се дължат на "лова на вещици", извършван, според него от ФБР, разследващо руската намеса в президентските избори през 2016 г., предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Нашите отношения с
Русия не са били НИКОГА толкова лоши заради години на безразсъдство и глупост от страна на САЩ и сега заради лова на вещици", написа в Twitter Тръмп.

Този коментар идва преди неговата среща на върха днес с руския президент Владимир Путин в Хелзинки.

В друг туит
Тръмп разкритикува предшественика си Барак Обама, че е бил информиран от американските специални служби за възможността за руска намеса в изборите, но не е предприел никакви ответни мерки, защото бил уверен в победата на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Тръмп коментира и срещата на върха на НАТО в Брюксел, като я определи като "наистина страхотна". Той каза, че много медии неточно са я отразили.

Президентът написа в Twitter, че много лидери от страни от
НАТО са му се обадили да му благодарят за това, че той им помага да останат фокусирани върху финансовите задължения, настоящи и бъдещи.

Тръмп коментира, че сега алиансът е станал силен и богат.

Същевременно в интервю, излъчено тази сутрин в телевизионното шоу
"Добро утро Великобритания" по телевизия Ай Ти Ви и дадено от Тръмп в президентския му самолет в петък вечерта, той казва, че британската кралица Елизабет II му е казала, че Брекзитът е "комплексен" въпрос.

Този коментар е необичаен, защото повечето лидери не обсъждат техните частни разговори с кралицата. Тръмп и съпругата му се срещнаха с нея в петък в Уиндзорския замък.


Елизабет II не коментира политически въпроси и никога не е казвала дали подкрепя излизането от ЕС.

В телевизионното интервю Тръмп отказва да отгово
ри на въпрос какво според него смята кралицата за Brexit. Той казва, че й се възхищава и че я намира за невероятна. Тръмп допълва, че не знае дали тя го е харесала, но той я е харесал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама