Звезден рожденик: Гарет Бейл

10:40, 16 юли 18 / Спорт 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува уелският футболист Гарет Бейл и навършва 29 години!

Той е роден на 16.07.1989-а година в пристанищния град Кардиф, Уелс и започва своята професионална кариера в мъжкия футбол през 2006-а година в селекцията на английския "Саутхемптън". В своята кариера той е играл още за "Тотнъм", а в момента е част от кралския "Реал Мадрид".

Влиза в школата на "Саутхемптън", когато е едва на 11 години. През периода в който учи, спортува футбол, ръгби, хокей и бягане.
Поради големия си талант, учителят му по физическо възпитание пише специални правила за него – по време на мач Бейл трябвало да играе с едно докосване и да не използва предпочитания от него ляв крак.

Когато през 2013-а година преминава в "Реал Мадрид", трансферът му от Тотнъм е за рекордните 91 милиона Евро.

През 2003-а година, когато е на 14 години, поради изключителната си физика успява в рамките на 11,4 секунди да пробяга 100 метра на спринт. Тогава е забелязан по-сериозно и когато е на 16 години печели трофей с Кардиф в юношеския отбор.

"Гарет има ожесточена решителност да успее и има характер и качества, за да постигне личните си цели. Той е един от най-безкористните личности,на  които имах удоволствието да помогна да се обучи", казва един от неговите треньори.

На национално ниво, Бейл е най-младият играч за Уелс, като първият му мач за Националният отбор е на възраст от 16 години и 316 дни. Дебюта му е при победата с 2:1 над националният отбор на Тринидад и Тобаго. Според много футболни специалисти е сред най-добрите играчи, разположени в лявата част на игрището.

Гарет Бейл живее в Мадрид със своята годеница Ема Рис-Джоунс, любимата му от гимназията. Първото им дете, Алба Виоле, е родено в Кардиф на 21 октомври 2012-а година, а втората им дъщеря, Нава Валентина, е родена в същия град на 22 март 2016-а година. На 17 юли 2016-а година, един ден след 27-ия си рожден ден, Бейл съобщи, че той и Рис-Джоунс са се сгодили. На 9 март 2018-а година Гарет съобщава, че той и неговата годеница очакват своето трето дете.
Няколко месеца след това футболистът заяви: „Щастливи сме да посрещнем момче в семейството ни тази сутрин. Аксел Чарлз Бейл 08.05.18“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама