Следи от древна цивилизация бяха открити във Великобритания

18:06, 15 юли 18 / Култура 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Археолози от Обединеното кралство са открили досега неизвестни следи от древна цивилизация. Находката станала реалност поради необичайните за сезона природни белези.

Отличителните белези са на останки от замъци, крепости, селски къщи и жилища, които принадлежат към различни периоди от време, включително праисторията. Някои от тях са известни на учените, но продължителната лятна суша, която не е била аналогична от 70-те години на миналия век, е помогнала да се открият нови археологически обекти.

Има няколко механизма за формирането им. Първо, растенията поради топлината могат напълно да изсъхнат, ако се издигнат точно над каменните стени или основи, което предотвратява натрупването на достатъчно влага в почвата. В друг случай водата може да се натрупва в изкуствени канавки, пълни с почва, а тревата над тях, напротив, израства по-добре от други места.

Разликите стават видими при относително дълги периоди на суша, така че при нормални условия руините остават скрити в продължение на много години или десетилетия.

Сушата от 1976-а година помага на британските изследователи да открият много нови археологически обекти. Учените смятат, че годината 2018 може да бъде също толкова продуктивна, особено, ако се вземе предвид развитието на технологията на безпилотни летателни апарати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама