Може ли да има победа в загубата?

14:57, 15 юли 18 / Спорт 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-късно днес във финала на Уимбълдън излизат един срещу друг Новак Джокович и Кевин Андерсън.

Двамата стигнаха до тук след сензационни победи над безапелационноте фаворити Рафаел Надал и Роже Федерер. 31-годишният Джокович се завръща към върха след тежка контузия и операция на десния лакът, както и борба с различни трудности в личен план. 32-годишният южно африканец Кевин Андерсън се бори за първата си титла в турнир от Големия Шлем, след като миналата година бе само на крачка от победата  във финала на US Open срещу Надал. 
Каквото и да стане във финала по-късно днес и двамата със сигурност ще се чувстват, като победители, предвид етапите в развитието им към момента.

Дори и да загуби финала, Джокович категорично открива отново предишната си форма, с която доминираше света на мъжкия тенис в продължение на 223 седмици. Ако успешната серия на Кевин Андерсън на Уимбълдън свърши днес, победата над Федерер и спечелената маратонска битка с Кевин Истер в продължение на повече от 6 часа и 30 минути по пътя към финала, със сигурност ще са основни моменти в кариерата му и ще го изкачат непосредствено до челото в световната ранглиста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама