Тръмп и Путин ще разговарят на "четири очи" в Хелзинки

08:40, 16 юли 18 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерите на САЩ и Русия сядат на масата на преговорите в Хелзинки. Двамата ще се срещнат в Готическата зала на президентския дворец, където през 1990 г. разговарят предшествениците им Джордж Буш старши и Михаил Горбачов.

В Лондон американският президент каза, че ще обсъди значителни съкращения на ядрените оръжия. Той предупреди, че е трудно да постигне съществени сделки с Русия, защото противниците му ще кажат, че е твърде проруски настроен.

Сред очакваните теми на разговорите ще бъдат едностранното оттегляне на САЩ от иранската ядрена сделка и продължаващата криза в Сирия. Очаква се лидерите също да засегнат проблемите с договора за ядрените сили със среден обхват. 

Путин и Тръмп биха обсъдили ареста на руснаци в трети страни, по искане на американската страна, както и позицията на САЩ за борба със "Северен поток-2" и уреждането на ситуацията в Северна Корея, съобщиха от Кремъл.

Финландските власти обявиха, че разговорите между двамата в Хелзинки ще продължат около три часа, включително и на пресконференция. Срещата на "четири очи" ще започне в 13:15 часа (местно време, съвпада с българското часово време).

След края на разговорите ще има работен обяд за двете делегации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама