Нестор Питана ще ръководи финала между Франция и Хърватия

16:50, 13 юли 18 / Спорт 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аржентинецът Нестор Питана получи огромната чест и отговорност да ръководи финала на Световното първенство по футбол между отборите на Франция и Хърватия. Двата тима ще сложат точка на Мондиал 2018 в неделя от 18:00 часа българско време на стадион "Лужники" в Москва, съобщава БГНЕС.

43-годишният Питана ръководи четири мача на първенството до момента, като впечатли с прецизните си намеси добрия контрол върху събитията на терена. Бившият актьор свири откриващия мач на шампионата между Русия и Саудитска Арабия, както и победата на Швеция над Мексико в последния кръг от груповата фаза. След това Питана води победата на Хърватия над Дания с дузпи на осминафиналите, както и успеха на Франция над Уругвай с 2:1 на четвъртфиналите. 

Асистенти на Питана ще бъдат неговите сънародници Ернан Майдана и Хуан Белати, а холандецът Бьорн Кауперс ще бъде четвърти рефер. Нестор Питана се превръща във втория аржентинец, ръководил финал на Световно първенство, след като това стори Орасио Елисондо през 2006-та година в Германия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама