Пет странни и все още неразгадани мистерии (ВИДЕО)

21:00, 13 юли 18 / Любопитно 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В света все още има голям брой неразрешени загадки, които разпалват въображението на учени, изследователи и обикновени любители на мистериите.

Ето 5 неразгадани мистерии:

Странният тътен в град Таос

Малкият американски град Таос до днес е обвързан с мистерия, която никой все още не може да разгадае. Жителите на градчето ежедневно чуват шум, който наподобява на грохот или на двигател на кола. Въпреки многобройните опити за намиране на източника на странния шум и напредъка на науката и техниката, все още никой не е разгадал откъде идва тътена и какво точно го предизвиква.

Бермудският триъгълник

Няма човек на планетата, който да не чувал за Бермудския триъгълник и странните неща, които се случват на това място. Там често всякакви електронни уреди спират да работят. Освен това са изчезвали и много кораби и самолети.

Въпреки различните хипотези - от газ на дъното на морето до извънземни, все още няма доказателство за необичайните явления, случващи се там.

Паметникът на овчаря в Стафордшир

В продължение на 250 години паметникът на овчаря в град Стафордшир, Англия предизвиква любопитството на мнозина. Върху самия паметник са издълбани букви, на които и до днес никой не може да разгадае значението. Авторът на надписа също не е известен. Има предположения е, че е издълбан от рицарите Тамплиери, като указание за местоположението на Светия Граал.

Геоглифите в палтото Наска

В платото Наска, на огромна площ се простират геоглифи, които се виждат ясно от въздуха. Гигантските линии изобразяват паяци, маймуни, акули, цветя, както и множество абстрактни фигури. И до днес обаче не се знае какво точно представляват геоглифите, нито кой ги е начертал.

Полтъргайстът МакКензи

Гробницата на Джордж МакКензи, известен адвокат от XVII век, отговорен за екзекуцията на 18 000 противници на крал Чарлз II е място на призрак с ужасна репутация.

В района на гробницата имало множества нападения, като хората твърдят, че са били нападнати от духа на МакКензи. По телата на нападнатите хора имало следи от одрасквания и наранявания. И до днес случаите на нападения от невидама сила в района на гробницата не са рядкост.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама