„Златната ябълка“ идва през ноември

13:20, 13 юли 18 / Култура 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анимацията „Златната ябълка“, която спечели сърцата на българските фенове още на ниво проект, ще дебютира с пилотен епизод през месец ноември. Това обяви екипът на продукцията. Вместо заплануваните 12 минути, серията ще продължи с пет повече. Това е и причината премиерата да се забави с три месеца.

Според плановете, пилотният епизод на „Златната ябълка“ трябваше да се появи през месец август, като възможността да го гледат първи и през ноември ще получат хората, подкрепили продукцията в краудфъндинг кампанията Indiegogo. „Към момента работим усилено върху пилотния ни епизод, защото той е ракетата-носител на целия продукт. Според това как публиката и инвеститорите ще реагират на този първи епизод, ще стане ясно дали ще получим финансова подкрепа за останалата част от сезона. Вече сключихме договор с БНТ като наши копродуценти”, обясни Димитър Петров – идейният двигател на „Златната ябълка“.

Сюжетът на анимацията ще се завърти около 14-годишната Вихра, чиято коса представлява облак, който се променя според настроението й, а родителите й са змей и човек. Момичето, глас назаем на което дава Поли Генова, тръгва на път, за да открие златната ябълка – митичен плод, който изпълнява желания и се появява само веднъж на 100 години, а по пътя си попада на ред приключения с братята кукери Бран (Живко Джуранов) и Влад (Момчил Степанов), както и самодивата Тина (Милица Гладнишка).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама