Цветанов се срещна в Щатите с водеща фигура в сектор "Сигурност"

11:13, 13 юли 18 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в Държавния департамент на САЩ със зам.-помощник държавния секретар по въпросите на наркотиците и правоохраната Брук Дарби. През по-голяма част от професионалното си развитие Дарби е работила в областта на противодействието на наркотиците и организираната престъпност и налагане върховенството на закона.
"В рамките на разговора запознах американската страна с вече приключилото Българско председателство на Съвета на ЕС, чийто основен приоритет беше очертаването на ясна европейска перспектива пред страните от Западните Балкани. Двете страни се обединихме около мнението, че европейското бъдеще за страните от района няма алтернатива, като беше изразено задоволство, че сред приоритетите на Австрийското председателство също присъства темата за Западните Балкани, като по този начин се осигурява политическа приемственост. 
В хода на срещата американската страна изрази положително мнение и подкрепа за новосформираната Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), като бе отбелязано, че това е стъпка е правилна посока, която ще доведе до засилване върховенството на закона. Беше обсъдена и възможността за провеждането на широкообхватно специализирано обучение на представители на правоохранителните служби, прокуратурата и съдебните власти по противодействие и разследване на конкретни по вид и характер престъпления. 
От Държавния департамент бяха изразени благодарности към мен за отличните нива на сътрудничество с България през годините, като двете страни споделихме увереността си, че това сътрудничество ще продължи да се развива в положителна и възходяща насока", сподели Цветанов в личния си профил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама