Сидеров: Българският глас се чу по време на председателството

10:48, 13 юли 18 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев трябваше да бъде в парламента за отчета на Евпропредседателството. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров по време на дебатите по отчета на премиера Бойко Борисов за европредседателството. „Щях да кажа г-н президент, но столът зад мен е празен", каза Сидеров в началото на своето изявление, обръщайки се към всички присъстващи в залата. Според него това не е държавническо, независимо от отношенията.

„Смятам, че сме излезли от тресавището на българския мазохизъм. Нашето Председателство е процедура. То не е приказка с happу еnd“, каза Сидеров. По думите му, когато си председател на Съвета на ЕС не може да поставяш интереси в твоя изгода и в изгода на твоята държава. „Това Председателство ще покаже на Европа и на света, че тези партии, които бяха наричани несистемни, извън системата, неприемливи, които бяха нападани, ще бъдат приети от Европа и ще се види, че в момента управляващата коалиция ГЕРБ – „Обединени патриоти“ не само работи, но и показва европейско поведение“, допълни Сидеров.

"Българският глас се чу по време на европредседателството. Имам предвид, че за първи път българското правителство посочи интереса на България и каза, че той е над нашето партньорство. Имам предвид темата за миграцията, ролята на България и отношението към България, което много пъти от страна на големите държави в Европа е било пренебрежително“, каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и допълни, че идеята на България по темата е продължена и по време на Австрийското председателство.

Във връзка с критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова за неразбирателство сред управляващите и несигурност, Волен Сидеров заяви, че коалиционните партньори в „Обединени патриоти“ са си разменили реплики след края на Председателтвото. „Изчакахме“, каза Сидеров. „По време на Председателството националистите се оказаха по-добрите европейци, няма да казвам от кого“, допълни Сидеров.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама