Стоматолози разбиха основния мит за миенето на зъбите

16:00, 15 юли 18 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много хора с увереност могат да кажат, че зъбите трябва да се мият най-малко два пъти дневно - сутрин и вечер. Но стоматолозите от Великобритания направиха неочаквано твърдение, че не е така.

Според ново проучване на Асоциацията на зъболекарите във Великобритания, не е нужно да бързате да си измиете зъбите веднага след събуждане или закуска. Ако зъбите се почистват преди сутрешното хранене, те ще станат по-податливи на действието на компонентите, които унищожават емайла.

Ако миете с четка зъбите след закуска, това до голяма степен може да им навреди, тъй като в този случай въздействието върху зъбите е по-силен. Факт е, че на закуска се консумират храни и напитки с високо съдържание на киселина. Ако зъбите са подложени на влиянието ѝ а после започнете енергично да търкате с четката зъбния емайл, той почти няма никакъв шанс да оцелее.

Учените препоръчват след закуска да се изчака най-малко един час, и едва след това да си миете зъбите. Но най-добре е да се провеждат пълни процедури за устна хигиена в следобедните часове и преди да си легнете, пише zdrave.to

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама