Румен Радев разговаря с Доналд Тръмп в Брюксел (СНИМКИ)

16:28, 12 юли 18 / Политика 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на дискусиите за бюджета на НАТО, съобщиха от пресцентъра на президентството.

В сряда президентът написа във Facebook, че на срещата на върха в Брюксел е заявил, че НАТО не е борса за сигурност, а съюз на суверенни държави, обединени от стратегически цели и общи ценности.

„Призовах наред с политиката на сдържане спрямо Русия да се гради също и диалог и в ситуация на неясност на трансатлантическата връзка, да се избягва агресивният тон и да се търсят пътища за нормализация и подобряване на отношенията с Русия. Този подход се приема и от други партньори”, написа още Румен Радев.

„Всяка страна трябва да има принос в свят на растящи заплахи и да изгражда ефективни способности, а в България с голяма неохота се заделят средства за въоръжените сили. На тази тема свиках три заседания на Консултативния съвет за национална сигурност. На тях се разбираме за нещо, което после се отменя, проектите за модернизация непрекъснато се отлагат и непрекъснато се намират причини за това”, завърши държавният глава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама