Как се стигна до шокиращата загуба на Федерер на Уимбълдън?

16:50, 12 юли 18 / Спорт 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на Уимбелдън тази година, Федерер буквално прегазваше съперниците си и не загуби нито сет.Така започна и срещата му на четвърт финала със световния номер 8 - Кевин Андерсън от Южна Африка.

Изцяло в шампионския си стил Федерер поведе с 2-0 и пропусна дори мачбол в третия сет. Едва ли някой е допускал, че е възможно 8- кратният победител в Уимбълдън да загуби три поредни гейма, но точно това се случи.

След постоянни обрати в умопомрачителните 4 часа и 13 минути Андерсън се наложи с ‎2-6 6-7 7-5 6-4 13-11. Експертите дълго ще анализират грешките на Федерер и брилянтните отигравания под напрежение на Андерсън. При толкова изравнени сили и висок залог, победата се определя от психологическата стабилност на състезателите и не за първи път Федерер се пречупи именно в този аспект.

Повечето фенове на тениса помнят сълзите в очите му след първия разгром срещу Надал преди години, както и много моменти да явна лабилност срещу Джокович. Неоспорим факт е, че Андерсън ставаше все по-фокусиран и прецизен и съвсем заслужено спечели победата.

“Мачове като този са много специални - със сигурност ще помня победата си над Федерер, но надявам се имам да изиграя още два мача в този турнир” заяви южноафриканецът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама