Сухопътните войски провеждат петдневна специализирана алпийска подготовка

14:40, 12 юли 18 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петдневна специализирана алпийска подготовка за всяка от ротите на 101-ви алпийски полк се провежда в момента, в изпълнение на плана за подготовка на полка, съобщиха от Министерство на отбраната.

Целта на специализираната алпийска подготовка е да се придобият и усъвършенстват способностите и уменията на военнослужещите. Сред темите на подготовката са правила за осигуряване и самоосигуряване; движение и осигуряване на различни видове опорни точки; преодоляване на скали и катерене по различни скални форми; катерене с връзка по двама - трима алпинисти и др.

Специализираната подготовка преминава през четири учебни места. На първото военнослужещите се запознават със специализираната екипировка и видовете алпийски възли. Второто включва движение по парапет и по стръмен склон при тактически действия. На третото се тренира спускане по въже по стръмен склон (т.нар. рапел - тренировка на скала), който е включен в бойната тематика като способност за вертикално нападение от горе надолу. Четвъртото учебно място включва изкачване на скала по различни маршрути с категория на трудност и спускане от вертикална скала след изкачване до върха.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама