Дезинфекцират колите на ГКПП Силистра заради африканска чума по свинете

13:00, 12 юли 18 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дезинфекцират се моторните превози средства, влизащи в България през ГКПП в Силистра заради африканска чума по свинете в Румъния, е решено на заседание на Областната епизоотичнта комисия в Силистра. Това съобщиха от Областната администрация, цитирани от БТА.

Проверява се багажът на преминаващите през границата хора за хранителни продукти за собствена консумация и се забранява внасянето на хранителни продукти на територията на България от Румъния.

Кметовете и кметските наместници трябва да осигурят хора, които да съдействат на инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните за изпълнение на мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на африканската чума по свинете.

В Силистренско работят три големи свиневъдни комплекси. При инвентаризация в населените места са регистрирани и 498 обекта от типа "заден двор". В информационната система на Българската агенция по безопасност на храните ще бъдат въведени още обекти. Дирекцията по безопасност на храните работи с горските стопанства и ловно-рибарските дружества за спазване на указанията за отстрел на диви животни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама