Харуки Мураками става радио диджей

12:20, 12 юли 18 / Любопитно 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Писателят на бестселъри Харуки Мураками е решил да разнообрази живота си като скочи в непознатите води на радио индустрията. Той ще води собствено предаване, в което ще пуска и музика по станция Токио ФМ.

Шоуто ще се казва Murakami Radio—Run & Songs и е с продължителност 55 минути. Писателят ще дебютира в ефир на 5 август в 19 часа местно време. Murakami Radio—Run & Songs обаче няма да е на живо, а ще се записва предварително. Харуки ще разказва за любовта си към музиката, литературата и тичането, съобщава Токио ФМ.

Като млад Мураками е въртял собствено джаз кафене, а музикалните му предпочитания правят референции във всяка негова книга. Писателят е запален бегач и често се включва в маратони.

За първото си предаване авторът на „Кафка на плажа“ ще донесе любимите си песни от личната си домашна дискография. „Искам да направя шоуто си възможно най-лично като говоря за любимите си неща“, заяви самият Мураками. Слушателите му ще имат възможност да му задават и въпроси, на част от който той да отговори в ефир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама