Раздор в редиците на Обединените патриоти заради Закона за горивата

15:40, 11 юли 18 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават скандалите в коалиция Обединени патриоти. Този път ябълката на раздора се оказа Закона за горивата, който мина на второ четене в пленарната зала по-рано днес. По същото време се проведе и среща на парламентарната група на Обединени патриоти.
 
Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров поиска извинение заради снощната декларация на НФСБ, която, по думите му, съдържа обвинение, че говори неистини.
 
Той каза, че не е разговарял с коалиционния си партньор Валери Симеонов след позицията на НФСБ по законопроекта за горивата. В нея от партията на Симеонов заявяват, че твърдението за постигнато съгласие по законопроекта в коалицията "Обединени патриоти" не отговаря на истината.
 
"Какво да говоря след декларация, която ме изобличава в неистина, в лъжа на практика. Това е удар по моята чест и достойнство, очаквам извинение", коментира Сидеров пред журналисти в парламента, предаде "Дарик". Когато съм намирал грешки, съм се извинявал, само че има мои коалиционни партньори, в чийто речник думата "извинявай" не приъсъства, не е лошо да влезе там, добави той. По думите му това не е слабост, достойният човек се извинява, а който мисли, че е винаги прав, получава уроци от живота.
 
Сидеров настоя, че това, което е казал вчера пред медиите, е вярно. Вчера имаше тон, атмосфера на разбирателство и аз ви предадох тази атмосфера, коментира той и добави, че приема декларацията на НФСБ като неколегиално поведение.

Волен Сидеров отбеляза, че са изчистили доста текстове по този законопроект. Моето желание беше да постигнем наистина съгласие по този законопроект, още повече, че четирима депутати от НФСБ са се подписали под този законопроект - Валентин Касабов, Христиан Митев, Георги Колев и Борис Ячев, посочи той. "Попитайте тях защо са съвносители на този законопроект, който след това техният партиен шеф нарича отвратителен и лобистки", призова той. Това не е казарма и моите коалиционни партньори трябва да разберат, че не са фелдфебели, посочи Сидеров.
 
Заместник-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Валентин Касабов от НФСБ коментира, че разговорите не са били приключили, когато вчера Сидеров е говорил пред медиите за съгласие. Той посочи, че колегите му от "Атака" и ВМРО са си тръгнали преди края на срещата и от това се е получило разминаването.
 
Касабов обясни, че с колегите си от НФСБ се е подписал под законопроекта, защото поддържат голяма част от текстовете. Само че представете си една торта - тя е прекрасна, но има едно парче, което е отровно, даде пример той. Говорим за няколко члена в самия закон, които са лобистки, уточни депутатът. Иначе има нужда от такъв закон, който да внесе ред в този сектор, смята той. Според Касабов тази практика на общуване на коалиционни партньори през медиите е нормална през годините и няма риск за коалицията.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама