Цветанов се срещна с председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ

11:59, 11 юли 18 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ Майкъл Маккол, който е сред водещите конгресмени на Републиканската партия, формиращ политиката на Конгреса и САЩ в областта на правоохраната. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на разговора Цветанов запозна конгресмен Маккол с резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ прояви специален интерес към темата за Западните Балкани. По думите му те са ключов елемент от сигурността на Европа и са изключително важни за трансатлантическите отношения. В тази връзка беше обсъдена регионалната политическа обстановка в навечерието на предстоящата среща на НАТО в Брюксел. Беше изразена взаимна тревога от асиметричните заплахи пред държавите от региона, както и от общата нестабилност в Близкия Изток и Северна Африка.

В края на срещата Цветан Цветанов подари на конгресмена плакет на Народното събрание и в качеството си на председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред отправи покана към Майкъл Маккол да посети България в удобно за него време през 2019 г.

Утре срещите на Цветанов продължават в рамките на 8-та годишна конференция на Трансатлантическите мозъчни тръстове. Срещата ще се проведе в сградата на института “Хъдсън” - водещ консервативен мозъчен тръст, основан през 1961 г., във Вашингтон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама