Цветан Цветанов участва Срещата на върха на Трансатлантическата парламентарна група

10:16, 11 юли 18 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на работното си посещение във Вашингтон председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов взе участие в деветата Среща на върха на Трансатлантическата парламентарна група. По време на форума парламентаристи от САЩ и Европа обсъждаха различни аспекти на двустранните политически отношения като политиката на администрацията на Доналд Тръмп и влиянието върху отношенията САЩ – ЕС; бъдещето на евроатлантическите двустранни връзки и отношението към Русия; икономическите и демографските аспекти на отношенията САЩ – ЕС; търговските предизвикателства, дисбалансите и бъдещите възможности. На конференцията бяха дискутирани още имигрантската криза в Европа и взаимосвързаността й с кризите в Сирия, Ирак, Либия и Йемен, както и стратегии за противодействие на радикализацията. В тазгодишната среща участие взеха членове на Европейския парламент и националните парламенти на България, Германия, Естония, Испания, Италия, Литва, Полша и Словакия. 


"В рамките на форума проведох работна среща с конгресмена от Републиканската партия Ричард Хъдсън, който е член на Комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите. С него обсъдихме аспектите на парламентарните процедури и правила за контрол над правоохранителните и специалните служби, като бе обърнато специално внимание на приетата в София правно-нормативната рамка за парламентарен контрол върху дейността на Европол от страна на ЕП и националните парламенти.
Имах възможността да разговарям и с конгресмена Джон Ръдърфорд от щата Флорида, който също е член на Комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите. Основна тема на разговора ни бе обменът на оперативно-разузнавателна информация между отделните служби и звена на правоохраната. С него се обединихме около значимостта на тази добра практика и като конкретен пример за ефективността й посочихме разследването на терористичния акт в Бургас през 2012 г., когато с помощта на Европол, американските, израелските, канадските и астралийските служби бяха разкрити преките извършители на атентата и тяхната организационна съпричастност към военното крило на Хизбула", отбеляза Цветанов в личния си профил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама