Плевнелиев: Румен Радев няма шанс за нов мандат

11:00, 11 юли 18 / Политика 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успехът на българското председателство на ЕС е категоричен. Така президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев отговори на коментарите на настоящия държавен глава по този повод.

"От един държавен глава се очаква да бъде благороден, широко скроен, справедлив, да работи за доброто име на България по света. Не му отива да всява съмнения, да говори неистини. Всички европейски лидери и лидерите в региона благодариха на българското правителство за постигнатия успех. Единствен Радев омаловажи постигнатото, търсейки евтин пиар", каза Плевнелиев в интервю за "24 часа".

По негови думи настоящият държавен глава "си остава генерал популист и не се доказва като президент обединител на нацията". "Той не изгради никаква тежест и никакви контакти на международно ниво за разлика от премиера Борисов и правителството. Президентът Радев направи неуспешни опити да раздели ЕС", посочи Росен Плевнелиев.
 
Той коментира и слуховете, че Румен Радев ще създаде нова партия. "Ако стане така, ще направи голяма услуга на Бойко Борисов. Спомнете си каква беше политическата тежест на президента Първанов и как тя драстично намаля след създаването на АБВ. Този вариант е изгоден за премиера Борисов и за ГЕРБ", каза той.

Плевнелиев прогнозира, че Радев няма шанс да спечели следващите президентски избори. "Но със сигурност ще играе на следващите избори. И като ги загуби, би могъл да изиграе ролята на обединител на лявото под неговата егида", коментира той.
 
"Моят съвет към него е следният - в политиката не е важно как влизаш, а как излизаш. Почти всички политици допускат баналната грешка да преиграят с властта. Радев е в същата група", каза още президентът Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама