Слънчево време със слаби превалявания днес

07:15, 11 юли 18 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, в София - около 26 градуса. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без съществена промяна.

В планините ще преобладава слънчево време. На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.
 
По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
И в четвъртък времето ще се задържи предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони ще има временни увеличения, но само на отделни места ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса.
 
В петък ще се усили вятърът от северозапад и ще е предимно умерен. Ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Над страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността по-значителни над Североизточна България и планинските райони, където на места ще превали и прегърми.
 
В събота ще продължи да духа северозападен вятър. Ще има променлива облачност, по-значителна над източните и планинските райони, но само на отделни места краткотрайно ще превали.
 
В края на тази и през първите дни от следващата седмица вятърът ще отслабне. Въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и отново на повече места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама