Джералдин Чаплин се снима в българска копродукция

18:20, 25 юни 18 / Любопитно 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямата дъщеря на Чарли Чаплин от последната му съпруга Уна О'Нийл – Джералдин Чаплин, ще се включи в снимките на българската копродукция „Босият император“. 73-годишната актриса неведнъж е засвидетелствала симпатиите си към родното кино. Връзката й с него датира още от 2011 г., когато в ролята си на председател на журито на филмовия фестивал в Москва премина по червения килим с кецове. Жестът бе в знак на протест, че от ръководството на форума не разрешили оценяващите да дадат специална награда на лентата на Валери Йорданов и Иван Владимиров „Кецове“.

След няколко неуспешни опита да посети страната ни, Джералдин ще застане пред камерите за продължението на комедията „Белгийският крал“, която обра овациите на няколко международни феста, сред които този във Венеция, и получи номинация за европейските оскари, раздавани от ЕФА.

„Босият император“ ще поеме историята там, където свършват перипетиите на краля в първия филм. След злощастен инцидент в Сараево, той се събужда в санаториум на Бриюни - любимия остров на Тито в Хърватия, заобиколен от верния си антураж. Но времената са се променили. Разпадът на Белгийското кралство е довел до разклащане на цяла Европа и политически лидери от сърцето на стария континент виждат в краля възможния император на нова Европа.

Подробности около логистиката на заснемането на „Босият император“ все още се пазят в тайна, като се знае единствено че клапата ще щракне наесен.

Редом до познатите ни „кралски“ актьори Петер ван ден Бегин, Брюно Жорис, Люси Дебе и Титус де Воогт, във филма ще участват още Чаплин, Удо Киер и Ханелоре Елснер.

По лентата отново ще работи и режисьорският дует Джесика Удуърт и Петер Бросенс, прочути с игралните и документалните си творби като „Хадак“, „Алтиплано“ и др.

Продуценти са Арт Фест (България) в лицето на Мира Сталева и Стефан Китанов, Bo Films (Белгия-Фландрия), Wajnbrosse Prod. (Белгия-Валония), Topkapi Films (Холандия) и Propeler Film (Хърватия).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама