Принц Уилям се срещна със сирийски бежанци в Йордания (СНИМКИ)

16:15, 25 юни 18 / Любопитно 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският принц Уилям се срещна с група сирийски бежанци, докато посещаваше йордански археологически обект в Джераш, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Заедно с йорданския престолонаследник Хусейн бин Абдула Уилям разгледа древноримския град, разположен на около 48 километра северно от столицата Аман. Принцът се срещна с група йордански и сирийски деца бежанци, които посещават един от центровете "Макани", работещ по финансирана от УНИЦЕФ програма за образователни услуги и психо-социална подкрепа. 

Събрани в Римския театър на Джераш, няколко деца представиха традиционни йордански песни, а други показаха рисунките си.

Уилям разговаря също със сирийски бежанки, включително с майки на децата, които участваха в проявата. "Те говореха за услугите, които получават в "Макани", от какво имат нужда в техните общности и пред какви предизвикателства се изправят", каза Ети Хигинс, заместник-представител на УНИЦЕФ в Йордания. Говорейки за проблемите си, те казаха, че не знаят кога ще се върнат по домовете си и какви ще са икономическите условия, каза Хигинс.

Официално Йордания приютява около 650 000 бежанци от Сирия, но според оценки, включващи нерегистрираните бежанци, показват, че общият им брой може да е около 1,2 милиона.

По-късно Уилям ще отпътува за Израел и палестинските територии. Това е първата официална визита в палестинските територии на член на британското кралско семейство от името на британското правителството. Предвижда се той да се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху и с палестинския президент Махмуд Абас.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама