Превозвачите провеждат спешна среща с Борисов преди националния им протест (СНИМКИ)

10:42, 25 юни 18 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният протест на превозвачите се отлага заради среща с премиера Бойко Борисов. Автобусите остават в готовност.

В днешния протест автобусните превозвачи няма да преустановяват превоза на пътници, както направиха преди около десетина дни. Автобусите, които участват в протеста, имат две локации: пред храм "Свети Александър Невски" и на бул."Цариградско шосе". Зад автобусите по булеварда ще се подредят и около 50-тина ТИР-а, тъй като и от Камарата на автомобилните превозвачи в България също са против създаването на тази структура, която ще изземе част от функциите на автомобилната администрация.

Автобусните превозвачи, с превозните си средства, в мирно шествие ще преминат по булевардите "Цар Освободител", "Мария Луиза" до Централната автогара в София и ще демонстрират несъгласието си с готвения закон за създаването на Автомобилната камара. Според бранша тази структура ще бъде неефективна, ще контролира сама себе си и ще изземе функциите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Протестно шествие се подготвя и по централните булеварди на Пловдив. Шествието започва в 11 часа от Кукленско шосе по маршрут бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „България“ до автогара „Север“.

С 10 автобуса и около 20 камиона пловдивските транспорти фирми ще се включат и в националния протест, който ще се проведе в столицата.

Засега протестиращите нямат планирани срещи с отговорните институции, но са готови да блокират границите и транспорта в страната, заяви Магдалена Милтенова от Националното сдружение на автобусните превозвачи за БНР. "Защото не можем да обединяваме заедно автобусния транспорт и товарния сектор - по простата причина, че те са две различни дейности. Те просто искат да контролират целия сектор. Тук говорим за две фирми, за две сдружения, които настояват това нещо да се случи. Всички останали превозвачи са против, в това число и товарни превозвачи", коментира тя.

Протести ще има още в Благоевград, Бургас, Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама