Задържаха 10 чужденци, представили се за наблюдатели на изборите в Турция

17:34, 24 юни 18 / Политика 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четири провинции в Турция се води разследване срещу 10 чуждестранни граждани, които са се представили като наблюдатели на предсрочните избори за президент и парламент, предаде кореспондент на БГНЕС.

По информация от турското МВР трима французи в Агръ, трима немци в Шърнак и четирима италианци в Батман и Диарбекир са опитали да се намесят в хода на гласуването. Те обаче нямат акредитации и не са наблюдатели на ОССЕ. До обяд няма регистрирани проблеми в изборния ден, съобщават от министерството. За охрана на реда са ангажирани над 531 000 служители от силите за сигурност, в това число 264 526 полицаи и 195 695 жандармеристи.

Настоящият президент на Турция Реджеп Ердоган изрази задоволство от високата избирателна активност и посочи, че четири часа преди края на гласуването – 13:00 часа, тя е надхвърлила 50%.

Той припомни, че на априлския конституционен референдум от миналата година 85% от гласоподавателите са отишли до урните. В най-развитите страни активността по избори отбелязва едва 30%, ние и в това отношение сме първенци, подчерта Ердоган, след като внукът му пусна неговата бюлетина в Истанбул.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама