Звезден рожденик: Лионел Меси

15:26, 24 юни 18 / Любопитно 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува Лионел Меси – един от най-великите футболисти на всички времена и навършва 31 години!

Лионел Андрéс Меси Кучитини е роден на 24 юни 1987-а година в Росарио, Аржентина. Той е нападател, играещ за испанския клуб Барселона, той е петкратен носител на Златната топка и Златната обувка. С екипа на ФК Барселона Меси е печелил девет пъти Примера Дивисион, седем пъти Суперкупата на Испания, шест пъти Купата на Краля, четири пъти Шампионска лига и по три пъти Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Дебютът на Лионел Меси е през сезон 2004-2005-а година. Първият му гол за първия състав на Барселона идва след асистенция на легендарния Роналдиньо, който определя Меси като най-добрия футболист на всички времена!

Досега в златната си кариера, Меси е отбелязал повече от 500 гола на клубно и национално ниво. Чупил е десетки рекорди и според мнозина това ще продължи, докато той се оттегли от футболното игрище.

Меси е щастливо женен с три деца – три момчета, които се гордеят със своя любящ баща.

Меси е най-резултатният футболист играл за Барселона с 552 гола в официални мачове, най-добрият реализатор в историята на Примера Дивисион с 383 гола и националния отбор по футбол на Аржентина с 64 гола, както и вторият най-добър голмайстор в Шампионската лига с 100 гола. Меси е рекордьор по отбелязани голове за една календарна година – 91 (за клубния и националния отбор), за един сезон – 82 (за клубния и националния отбор) и за един сезон в Примера Дивисион – 50.

В момента Меси играе за националния отбор на Аржентина по време на Мондиал 2018. Класирането на отбора е под въпрос, но света очаква Меси да блесни и да класира Аржентина в елиминационната фаза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама