Корнелия Нинова с критики към Валентин Радев и сектор "Сигурност"

11:01, 24 юни 18 / Политика 25 1014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността – от задължението държавата да пази границите си и да охранява народа си. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод искания вот на недоверие към кабинета в сектор „Сигурност”.

„Битовата престъпност расте! Има стотици примери, да речем дядото, който преди две седмици беше пребит и ограбен, а след това залостен при животните му в двора. Или бабата от Златарица, която беше съблечена, бита и ограбена. „Дребни“ престъпления всеки ден, във всеки град и всяко село“, припомни Нинова.

"Ние сме коалиция, която има договор, че ще се явяваме всички заедно на всички избори. Г-н Панчев иска да се явява самостоятелно на местни избори срещу БСП, каквото е правил други пъти. На парламентарни избори е заедно с БСП, защото не може да прехвърли границата от 4% сам, а на местни избори сам и срещу БСП. В понеделник ще се съберем ръководството и коалиционните партньори, ще решим какво ще правим", каза още Нинова.

Правителствата на ГЕРБ, няколко поред, системно, упорито, последователно изтеглят държавата от сигурността. От задължението държавата да пази границите си и народа си.
ГЕРБ прие закон за „Частната охранителна дейност“, което от своя страна прехвърли тази охрана на народа си върху частните фирми. Там се генерират безумни пари ресурс
!“
 

Нинова призна, че с Борисов не си говорят често, но много добре си спомня последния път – в края на 2017-a гoдина „След като 3 пъти по негово нареждане парламентът отхвърли иновативните лекарства за онкоболните, при мен на „Позитано” дойдоха майки с деца, имахме тежък разговор. Преглътнах си всички емоции, звъннах му аз и казах: Това трябва да го промениш. Дадох му аргументи, разговаряхме с майките и той се обади, нареди на парламента и те гласуваха обратно”, посочи лидерът на социалистите.

Това не е добър пример за парламентарна демокрация, но това е последният път, когато сме водили неформален разговор, извън политиката. Обясних му го човешки: „Не можеш, човече, да оставиш онкоболните в това състояние, каквото и да ви коства”. И той просто нареди на групата си да гласуват обрано, което унизително за българския парламент, но поне решихме въпроса”, отбеляза Нинова. 

По думите ѝ генералното решение на проблема на майките на деца с увреждания е „да имаш характер да отрежеш интересите в системата”.

„Лесно е да се намерят начини да им се помогне, но трябва мъжество да отрежеш интересите на фирмите, които доставят помощните средства и печелят от това, интересите на различни  организации, които ги представляват и печелят от това. Това е разковничето”, смята Корнелия Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама