Форум: Борбата с финансирането на тероризма е един от приоритетите на България

16:25, 22 юни 18 / Политика 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борбатата с източниците на финансиране на тероризма е един от приоритетите на страната ни. Това отбелязаха участниците в дискусия в Народното събрание. Форумът е организиран от евродепутати от ЕНП и АЛДЕ, съвместно с Комисията по вътрешна сигурност в българския парламент. 

Главният прокурор Сотир Цацаров отбеляза, че българското законодателство в тази посока отговаря на европейското и на новите предизвикателства.

"Мисля, че днес България разполага със законодателство срещу тероризма и финансирането му, което отговаря на съвременните изисквания и стандарти в тази област. Имам предвид Закона за мерките срещу финансирането на тероризма, особено след последните промени в този закон, приети от Народното събрание през месец март 2018 година, Закона за противодействие на тероризма от 2016 година, както и разбира се, измененията в Наказателния кодекс, член 108 А", каза Цацаров, предаде БНР.

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов настоя за обединяване на усилията, защото мерките на национално ниво, които страната ни взема, няма да доведат до желаните резултати, ако в тях не се включат и други държави.

"И тук може би излиза и въпросът, дали не трябва да се търси една синхронизация с националните параметри и тук може би Европейският парламент също трябва да помогне в тази посока. Има вече една тенденция за престъпления, които се извършват на територията на страната, но комуникацията, която се осъществява между съответните лица, е с предплатени СИМ карти на съседни държави", заяви Цветанов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама