Кремъл: Възможна е среща на Путин с помощника на Тръмп

15:05, 22 юни 18 / Свят 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи възможността за среща на руския президент Владимир Путин с помощника на президента на САЩ Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън, който ще посети Русия идната седмица, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Засега не мога да отговоря на вашия въпрос", - каза Песков пред журналисти, запитали го за перспективата за такава среща. "Ако бъде насрочена такава среща, ще направим съответното съобщение", добави той.

Що се отнася дали има напредък по подготовката на лична среща на президентите Путин и Тръмп, според говорителя на Кремъл "засега няма нищо ново".

Джон Болтън ще бъде на посещение в Лондон и Рим в периода 25-27 юни, след което ще отиде в Москва за консултации по повод евентуална среща между президентите на Русия и САЩ, съобщи в Туитър вчера говорителят на Съвета за национална сигурност при Белия дом Гарет Марки.

Делегация на Конгреса на САЩ планира посещение в Русия в края на юни и началото на юли. Тя ще включва както сенатори, така и членове на Камарата на представителите, съобщи пред журналисти във Вашингтон руският посланик там Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС. Според него програмата на визитата включва посещения в Москва и Санкт Петербург.

Антонов не уточни датите на визитата, нито числения състав на делегацията. Той изрази надежда, че посещението "ще помогне на американските парламентаристи да се избавят от стереотипите и етикетите, несправедливо прилепвани в САЩ на Русия".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама