Каракачанов: Вотът на недоверие ще стегне редиците

14:45, 22 юни 18 / Политика 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Вотът на недоверие е в услуга на управляващото мнозинство да стегне редиците", коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод внесения от БСП вот на недоверие към кабинета за провал на политиката в сектор "Сигурност".

Според него на БСП ѝ е ясно, че този вот няма да мине. "На тях им трябва стабилизиране на коалицията и продължаване на управлението, за да могат да си решават вътрешните проблеми", смята Каракачанов. "На тях едни предсрочни избори в момента не са им изгодни и този вот според мен е една услуга на управляващото мнозинство и на правителството, за да консолидира редиците и да гарантира продължаване на управлението", каза военният министър.

Каракачанов определи поредния случай на избягал затворник като "неприятен". "Въпросното общежитие е с лек режим, там самите затворници ходят на работа, връщат се, отбеляза той. Но, разбира се, насложен този случай към предишния и трагичната развръзка в Ботевград, става много неприятно", каза Каракачанов.

Вицепремиерът коментира, че предишният случай на бягство от Софийския затвор е бил доста по-различен и многократно по-неприятен, защото става въпрос за внасяне на оръжие в затвора, с което затворникът бяга.

"Законодателни промени сигурно са необходими, аз не съм специалист по темата "затвори", но, щом го казва главният прокурор, който е най в час с тези теми, може би се налагат", коментира Каракачанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама