Изтеглиха жребия за световно първенство по художествена гимнастика в София

13:50, 22 юни 18 / Спорт 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната федерация по гимнастика обяви жребия за световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в зала "Арена Армеец" в София от 10 до 16 септември. На тегленето присъства и Мария Гигова, която е член на Техническия комитет на централата.

Българките попаднаха в четвърти поток на индивидуалната надпревара и ще играят със стартови номера 133 и 135. Ансамбълът ни попадна във втори поток и ще излезе с номер 16. Индивидуалната надпревара ще бъде открита от унгарските гимнастички, а при ансамблите първи ще играят представителките на Австралия. За първи път в историята в шампионат на планетата ще участва представителка на Ливан в индивидуалното, а при ансамблите ще видим за първи път петорките на Индия и на Австралия.

Общо 383 гимнастички от 61 държави са се регистрирали за участие, от които 170 гимнастички в индивидуалното състезание и 36 ансамбъла.

"Много сме доволни, че художествената гимнастика се развива по целия свят, като всички континенти се очаква да бъдат представени, както в индивидуалните, така и в ансамбловите състезания. Това е много обещаващо и окуражително за бъдещето", каза Наталия Кузмина, председател на техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ, съобщи БНР.

По време на четиридневното си заседание тази седмица Техническият комитет на Международната федерация проведе анализи, както на по отношение на композициите на гимнастичките, така и на оценките на съдиите, за да подготви съдийските инструкции за Световното първенство.

Техническият комитет подготви и втори бюлетин, който ще се фокусира върху артистичността при изпълненията. Той ще включва някои от препоръките, направени от двете срещи по проекта за обновяване на художествената гимнастика , ръководен от президента на ФИГ Моринари Ватанабе. В този бюлетин техническата комисия ще насърчи треньорите и гимнастичките да обърнат повече внимание на музиката, която избират за своите композиции, така че движенията на тялото да изразяват характера и смисъла на музикалния съпровод, с което изпълненията биха могли да станат още по-интересни за публиката.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама