Цацаров с прогноза за още избягали затворници, ако няма законови промени

12:27, 22 юни 18 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров прогнозира, че ще има още избягали затворници, ако няма промени в закона. Коментарът той направи във връзка с избягалия вчера затворник в Ловеч.

"Знакът е лош, не може да бъде добър", посочи той за поредния случай на бягство. "Всяко бягство е отклонение, всяко отклонение е бягство. Проблемът не е в терминологията", обясни той.

Според главния прокурор няма значение дали някой от министерството ще подаде оставка, защото дори това да се случи законите ще останат същите. Цацаров обясни, че именно зле написаните закони позволяват или дори "приканят" лишените от свобода да бягат от затворите.

"Другата страна е общата. Не е тайна за никого, че близо година и половина Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" няма постоянно ръководство. Това при всички случаи се отразява на работата", каза още главният прокурор.
 
Главният прокурор сподели още, че получил данни, че избягалият вчера рецидивист е правил и предишни опити за "отклоняване", т.е. надзорът над него е трябвало да бъде по-сериозен.

"Конкретното лице е осъдено на 13 години "лишаване от свобода" за грабеж и изнасилване. Остатъкът от наказанието е 5 години", уточни той.

Издирването на избягалия затворник продължава. До момента няма резултат от търсенето, потвърди Сотир Цацаров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама