Пловдивски акушер-гинеколог е тазгодишният Ironman (СНИМКИ)

16:30, 22 юни 18 / Любопитно 25 970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивският акушер-гинеколог д-р Борислав Иванов спечели престижния триатлон Ironman, който е една от най-трудните еднодневни спортни надпревари и сред осемте най-изтощителни състезания в света. Надпреварата се проведе в Пескара, Италия, а в нея се включиха над 1000 суператлети от цял свят.

Ironman дублира олимпийската дисциплина триатлон и включва плуване 2 километра в открити води, колоездене 91 километра и бягане 21 километра. Трите дисциплини се провеждат една след друга и според регламента трябва да бъдат преодолени в един ден за не повече от 8 часа. Всеки участник, който успее да финишира в рамките на определеното време, получава титлата „Железен човек“ - Ironman.

„Случи се нещо неочаквано и странно - загубих протеиновите барове и геловете, които ми бяха нужни за надпреварата по трасето с велосипеда. Получих и огромни болки на двата крака в последните 10 км от тичането. Трябваше да пия и обезболяващи. Всичко друго беше перфектно“, обобщава победителят своите впечатления.

За състезанието гинекологът отбелязва, че поражда феноменална, експлозивна атмосфера, инжектирана с огромна доза адреналин. Състезават се и хора с протези на крайниците. Участва баща със сина си инвалид, който финишира бутайки го с ръцете си в количка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама