Катаджии спипаха мъртвопияна шефката на БСП във Враца

12:00, 22 юни 18 / Политика 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният ръководител на БСП във Враца Цветелина Дамяновска е спипана пияна зад волана, съобщава BulNews.bg, а новината вече е официално потвърдена и от МВР.

Снощи към 2.20 часа Дамяновска е била спряна за проверка от униформени на надлеза на КАТ-Враца. Източници на сайта твърдят, че социалистката е шофирала във видимо нетрезво състояние. На молбата на униформените да бъде тествана с дрегер Дамяновска категорично отказала. Отхвърлила и поканата да бъде откарана в спешния център за вземане на кръвна проба. След като отказала съдействие на ченгетата, й бил съставен акт по чл. 174, ал. 3 от Закона за движение по пътищата.

Помолена за коментар Дамяновска категорично е отрекла да е шофирала в нетрезво състояние и разказа своята версия за случилото се.

„Вчера млад полицай, с назначение от няколко дни, ме спря за проверка. Нито ми взеха проба за алкохол с дрегер, нито кръвна проба. Всичко това беше заяждане заради вота на недоверие срещу управляващото мнозинство“, заявила Дамяновска.

Червената дама управлявала лек автомобил „Шевролет“, който е фирмен - на траурното бюро, което ръководи. По думите й униформеният, който й писал акта я спрял, за да се заяжда с нея. 

„Ако бях пила нямаше да си намеря място в околията. Аз по принцип не пия“, допълни Дамяновска и подчерта, че още в 9 часа сутринта е обжалвала акта в полицията и няма как да не падне в съда.

Според закона при отказ да бъдат изпробвани за употреба на алкохол наказанието за водачите е 2000 лева глоба и две години без книжка. В него се предвижда и да бъдат свалени и регистрационните номера на автомобила за срок от шест месеца до една година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама