Носител на „Ман Букър“ открива CineLibri

12:20, 22 юни 18 / Култура 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иън Макюън – един от най-изтънчените британски писатели и сценаристи, ще бъде сред специалните гости на тазгодишното издание на фестивала CineLibri. По традиция, форумът ще бъде открит на 10 октомври в зала 1 на НДК. Тогава и Макюън ще получи Почетна награда за изключителен принос към съвременната проза и нейните превъплъщения на екрана.

Новината за пристигането на писателя у нас идва навръх 70-ия му рожден ден. Личният празник съвпадна и с излизането на книгата му „Операция „Сладкоугодник“ на българския пазар (превод Надежда Розова – б.а.). В София Макюън ще представи няколко филма, екранизирани по негови творби, сред които и „На плажа Чезъл“ (2017) с ирландската актриса Сирша Ронан и Били Хауел. На терен авторът няма да пропусне да се снима и да раздаде автографи на феновете. Нещо повече – той ще получи и титлата Доктор хонорис кауза на Софийския университет.

Четвъртото издание на кино-литературения фестивал CineLibri ще се проведе от 11 до 24 октомври и ще представи над 300 прожекции. Тази година форумът ще протече под мотото „Любов между редовете!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама