Задържаха "ало" измамник във Враца

13:00, 21 юни 18 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти на ОДМВР-Враца задържаха участник в телефонна измама. Акцията е проведена съвместно със служители на сектор "Измами" в ГД "Национална полиция".

След получен вчера в РУ-Враца сигнал за извършена телефонна измама в областния град, полицаите от районното управление предприели незабавни действия за издирване на извършителя. Според първоначалната информация, предния ден, по познатия сценарий за съдействие но полицията, 84-годишна жителка на Враца била подведена да даде пари и изхвърлила през терасата на дома си 1970 лв. Парите веднага прибрал неизвестен младеж, който чакал около жилището. 

В рамките на предприетите незабавни издирвателни и оперативни действия в РУ-Враца е задържан 21-годишният врачанин, за когото по безспорен начин е установена съпричастност към извършената измама. В жилището му са намерени и иззети пари и мобилен телефон. При извършения обиск са открити саморъчно изработени цигари с чай за пушене, третиран с наркотично вещество, според обясненията на задържания. По случая е образувано бързо производство.

В рамките на седмица това е втори случай, при който служители на ОДМВР задържат извършител на телефонни измами. На 14 юни, в Мездра беше задържан 25-годишен мъж от същия град, който в периода 8-12 юни  причини имотни вреди за над 54 хил. лв. на четирима възрастни от Враца. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама