Актьорът Питър Фонда отправи заплахи към сина на Мелания Тръмп

08:20, 21 юни 18 / Свят 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съпругата на американския президент Мелания Тръмп се обърнала към тайните служби във връзка със заплахи срещу нея и нейния син, предаде БТА.

Актьорът Питър Фонда заплаши първата дама и нейния син в Twitter. "Трябва да измъкнем Барън Тръмп от ръцете на майка му и да го сложим в клетка с педофили, за да видим дали майка му ще се изправи срещу гигантския ...., за когото е омъжена", пише той, използвайки оскърбителен език в съобщението.

Служителите на тайните служби са били уведомени за тази заплаха. Според асистентката на Мелания Стефани Гришъм това съобщение в Twitter е "отвратително и безотговорно".

Братът на Джейн Фонда също така е призовал към насилие срещу министъра на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен и е отправил обиди към прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс.

Заплахите на Питър Фонда са били отправени по повод практиката на разделяне на деца мигранти от родителите им, влезли неказонно в страната.

Думите му дойдоха в момент, в който Доналд Тръмп подписа указ за прекратяване на тази практика. Обратът в тази политика идва след международната вълна от възмущение. Самият Тръмп каза, че е бил повлиян от гледката на разделените семейства. "Не харесвах да виждам как биват разделяни семейства", каза Тръмп на церемонията по подписването на нормативния акт. 

В същото време той подчерта, че здравата охрана на южната граница на САЩ с Мексико остава приоритет за него.

Указът ще даде на семейства нелегални имигранти с деца предимство при разглеждане на техните случаи. Документът обаче не решава проблема с вече разделените от родители им деца. По официални данни между 5 май и 9 юни са били разделени повече от 2300 деца от 2200 родители.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама