HBO ще плаща еднакво на мъже и жени

16:20, 20 юни 18 / Любопитно 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медийният гигант HBO ще изравни хонорарите, които заплаща на мъжете и жените, работещи върху продукциите му. До това се стигна след натиск от страна на движението Time's Up, информира звездата от „Западен свят“ Танди Нютън. „Първоначалната ми реакция беше строго отрицателна. Когато разбрах каква сума ни предлагат обаче за първи път като че ли осъзнах колко повече от нас са получавали мъжете“, обясни пред медии актрисата.

Досега Нютън не е преговаряла за по-висок хонорар с HBO за участието си в култовия сериал „Западен свят“. „Не съм си го и помисляла. Бях просто благодарна, че работя“, признава тя.

Признанието й към Time's Up идва като изненада за феновете й, след като наскоро тя обвини представителите на движението в лицемерие. В началото на миналия месец Нютън се оплака, че нито един от тях не е пожелал да я включи в каузата за борба със сексуалния тормоз и половата равнопоставеност. „Заболя ме, защото започнах да говоря за този проблем доста години преди създаването на Time's Up, което ми костваше немалко роли. Не получих покана да се присъединя към движението, защото в него са основно касови актьори, а аз не съм достатъчно секси за това“, пожали се тогава тя. Отговорът на Time's Up не закъсня. От името на кампанията говори носителката на „Златен глобус“ Джесика Частейн. „Всеки е добре дошъл в Time's Up. Аз също не съм получавала покана, сама проявих инициативата да помогна, с каквото мога“, обясни актрисата.

Тенденцията големите продуценти да компенсират представителките на нежния пол заради разлики в хонорарите превзе и Netflix. Припомняме, че преди няколко седмици актрисата Клеър Фой получи щедра финансова инжекция в размер на 200 000 паунда след като стана ясно, че актьорът Мат Смит е получавал по 10 бона повече от нея на епизод в оборотния сериал „Короната“. „Случилото се действително ми отвори очите. Повече няма да съм наивна, когато става дума за тези неща. Дадох си сметка за какво ми е позволено да имам мнение и за какво трябва да отстоявам правата си. Смятам, че това наистина промени виждането ми за мен самата и за другите жени в тази индустрия. Това е нещо позитивно, макар да ме поставя в неудобно положение.“, сподели наскоро 34-годишната звезда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама