Близо 3.6 млн. лв. ще бъдат вложени за добив на варовици край Мездра

15:15, 20 юни 18 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството одобри концесионери за проучване на подземни богатства и строителни материали. „Андезит“ ООД ще проучва в площ „Зора”, област Ямбол, а „Пътинженеринг-М“ АД - в площ „Балтината-2”, община Луковит.  Разрешенията за проучване се предоставят за срок от 1 година, като „Андезит“ ще вложи минимум 40 хил. лева в проучвателните дейности, а „Пътинженеринг-М“ - минимум 38 000 лв.

Варовици от находище „Лома-1”, участъци „Североизток” и „Югозапад”, ще добива  „Пътна компания“ ЕАД, гр. София. „Лома-1“ се намира на територията на общините Ружинци и Димово, област Видин. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период концесионерът ще вложи над 549 хил. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 2.6 млн. лв. 

„Маронас“ ООД, гр. Враца, ще добива скалнооблицовъчни материали - варовици, от находище „Енджи-юг“, участъци „Запад“ и „Изток“. Дружеството е определено за концесионер. Находище „Енджи-юг“ е разположено в землището на с. Горна Кремена, община Мездра, област Враца. Концесията за него се предоставя за срок от 35 години, като през този период дружеството ще вложи 3.6 млн. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 2.7 млн. лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама