Сидеров обеща лично да съдейства на родителите на деца с увреждания

13:05, 20 юни 18 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обеща лично да съдейства на протестиращите майки на деца с увреждания. Според него за решаването на проблема е важно те да вземат участие по време на заседанията на парламентарната комисия по труд и социална политика, съобщи БНР.

Сидеров и народни представители от групата на „Обединени патриоти“ са заявили пред протестиращите майки, че ще им помагат за разрешаване на наболелите от години проблеми.

Едно от главните искания на родителите е да се направи реформа в Министерството на труда и социалната политика, хората с увреждания да бъдат изведени от Агенция „Социално подпомагане“ и да станат ресор на Агенцията на хората с увреждания, която да решава техните проблеми като се разглеждат нуждите на всеки един отделно. 

В същото време Кръстина Николаева, от Сдружението в защита на правата на хората с аутизъм в България и член на работната група, която работи за нов Закон за хората с увреждания, коментира, че оставката на зам.социалния министър Росица Димитрова не удовлетворява протестиращите.

"Ние ще бъдем удовлетворени, когато бъдат изпълнени нашите искания – когато се приеме Закон за личната помощ, когато се изготви реална и адекватна оценка на индивидуалните посредници на всеки човек. Управляващите в момента трябва да изпитват срам от действията на госпожа Димитрова. Цялото гражданско общество се възмути от действията на заместник-министъра на социалната политика. Голяма част от обществото се е събудило и ни подкрепя".

Димитрова добави, че проектозаконът за хората с увреждания и проектозаконът за социалните услуги вървят с изключителни бавни темпове: "Дълбоко се съмнявам, че до края на юли, както е обещано, работата на работната група ще приключи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама