Google ще предсказва датата на смъртта ни чрез невронна мрежа

16:30, 20 юни 18 / Любопитно 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да предскаже датата на смъртта на човек, въз основа на неговите медицински показатели. Това съобщи агенция "Bloobmerg" във връзка с изследванията на компанията.

Според него, невронната мрежа вече е успяла да предскаже точно вероятността за смърт на пациентка, постъпила в болница в последен стадий на рак на гърдата. Докато компютърът на болницата оценил вероятността за смъртта на жената на 9,3%, невронната мрежа на Google - на 19.9%.

Пациентката починала няколко дни по-късно.

По-голямата точност на прогнозата е била постигната, благодарение на анализа на по-ранни неизползвани записи в стари медицински картони и PDF файлове. Общо невронна мрежа анализира 175 639 фактори, което я прави по-бърза и по-точна, отколкото която и да е друга, съществуваща в момента програма.

Невронна мрежа на Google може също така да даде прогноза за оздравяването на пациента, за периода на пребиваването му в болницата, както и за вероятността от повторно лечение.

В момента компанията тества използването на изкуствен интелект в такива области на медицината, като радиестезия, офталмология, дерматология и кардиология.

Компанията планира да започне тестване на нов софтуер в Индия, където невронната мрежа ще се използва за откриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от усложненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, в резултат на нарушение във функцията на кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват очите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама