Вежди Рашидов извая Паисий

10:20, 20 юни 18 / Култура 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вежди Рашидов извая паметника на Паисий за алеята на писателите в Двора на кирилицата в Плиска. Създателят на културно-историческия комплекс Карен Алексанян лично покани скулптора за автор на бюста. 

В алеята заедно с паметника на хилендарския монах бяха открити и тези на Христо Смирненски, Гео Милев и Никола Вапцаров. Техни автори са Красимир Ангелов, Константин Симеонов-Костика и Владимир Киров.

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов поздрави Карен Алексанян и Йорданка Савова за всеотдайната им дейност за популяризиране на българското духовно наследство. Той им връчи почетни плакети на Народното събрание с думите: „Възхищавам се на вдъхновението, с което сте се посветили на едно толкова благородно дело, дано да увлечете след себе си нови последователи в името на популяризирането на българската духовност. България има нужда от хора като вас".

Вежди Рашидов допълни, че създателят на Двора на кирилицата Карен Алексанян върши свято дело и прославя нашата азбука, която сплотява славянството. Един арменец ни дава пример как да пазим духовността, каза Рашидов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама