Звезден рожденик: Никол Кидман

09:20, 20 юни 18 / Любопитно 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актрисата Никол Кидман и навършва 51 години!

Никол Мери Кидман е австралийска и американска актриса. Носителка на награди „Оскар“, „БАФТА“, „Сатурн“, „Сребърна мечка“ и трикратна носителка на награда „Златен глобус“.

Кидман е родена на 20 юни 1967 г. в Хонолулу на Хавайските острови, дъщеря е на Джанет Ан Мак Нийл Кидман и д-р Антъни Дейвид Кидман. Баща ѝ е биохимик и клиничен психолог в Лейн Коув, Сидни и автор, който е участвал активно в работническото движение. Майка ѝ е била инструктор на медицински сестри и редактор на книгите на своя съпруг. Когато Никол се ражда, баща ѝ е научен сътрудник в Националния институт за умствено здраве във Вашингтон. Семейството се завръща в Австралия, когато Кидман е 4-годишна. Тя започва да взема уроци по балет, когато е на три години, по-късно учи в Младежкия театър на Сейнт Мартин, Австралийския театър за младежи и в театъра Филип Стрийт. Бащата на Никол карал нея и сестра ѝ да правят лицеви опори и да изпълняват упражнение, известно като палячо. Никол е една от най-великите актриси в историята на киното.

Неизвестна преди филма Мулен Руж като певица, Кидман прави няколко много добри вокални изпълнения там. В сътрудничеството си с Юън Макгрегър над песента „Come What May“ от саундтрака на филма, тя дебютира на 27-мо място в британските класации за сингли. По-късно си сътрудничи с Роби Уилямс в песента „Somethin' Stupid“. Песента достига 8-мо място в австралийската ARIAnet класация за сингли, и е номер 1 в продължение на 3 седмици във Великобритания. Това е британския коледен сингъл номер 1 за 2001.

През 2006 г. участва с гласа си в анимационния филм Happy Feet, като озвучава героинята Норма Джийн и изпълнява вокала на песента Heart Song, малко променена версия на Kiss на Принс.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама