Обучават безработни за строители в ЕС

18:25, 19 юни 18 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проект, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ България – Румъния набира безработни, които искат да станат строители. Желаещите ще могат да завършат специализиран курс и да получат сертификат, валиден за ЕС за най-търсените специалности в областта на строителството. Предпочитани са зидаро-мазачи и работници за вътрешно и външно облицоване на сгради, предаде ''24 часа''.

Курсовете започват през есента с продължителност 30 дни, като ще бъдат обучени по 90 безработни от България и Румъния.

Проект “Развитие на съвместният трудов пазар и трудовата мобилност в областта на строителството в Трансграничния район на Румъния и България ”, стартира през 2017г. и е с времетраене 24 месеца.

Стойността на проекта е 405 000 евро.

Водещ партньор по проекта е Румънската Асоциация за Електронна и Софтуерна Индустрия – клон Олтения, град Крайова, от румънска страна партнира и Асоциация строителен клъстер Олтения, град Крайова, от българска страна партнират Видинска търговско – промишлена палата и Национален център за информационно обслужване - Плевен.

Целта на проекта е да спомогне за увеличаване на заетостта и подобряване на икономиката в трансграничния регион чрез инициативи, които активират трудовата мобилност в региона.

Проектът предвижда следните дейности; провеждане на проучване на нуждите от квалификация в областта на строителството в трансграничния регион; организиране на срещи за представяне на резултатите от Проучването; изготвяне и публикуване на речник на специфични строителни термини; организиране и провеждане на професионални квалификационни обучения , трудови борси и информационна кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама