БСП предлага депутатите да не излизат ваканция лятото

16:05, 19 юни 18 / Политика 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите да не излизат лятна ваканция тази година, за да могат да работят за решаването на проблемите на децата с увреждания. Това предложение ще лансират от групата на БСП в парламента, обяви лидерът на червените Корнелия Нинова.

Не е нормално депутатите да лежат по плажовете, а майките на деца с увреждания да страдат”, мотивира предложението Нинова. По думите ѝ противопоставянето между майки и управляващи се задълбочава. Тя припомни, че правителството на премиера Бойко Борисов е обещало закон за децата с увреждания да бъде изготвен до средата на 2016 г., но това не се е случило.

Настояваме този закон да се внесе до края на юли”, заяви Нинова.

Соцдепутатът Антон Кутев пък припомни, че от БСП още през 2017 г. са се опитали да внесат предложения, които да решат проблемите на майките на децата с увреждания, но управляващите не ги приели.

Ако ГЕРБ ги бяха приели, нямаше сега да има тези проблеми”, отсече Кутев.

Премиерът Борисов да се яви в парламента и да информира депутатите за това каква е позицията на правителството по предложението на немския външен министър за връщането на мигранти в България, поискаха още от БСП. Нинова поясни, че по официална информация през България са преминали 44 282 души.

Нашата позиция е - Връщане на тези мигранти в държавата, от която са дошли, а не в България”, отсече още Нинова.

София вчера за пореден път се превърна във Венеция”, заяви пък лидерът на БСП-София и общински съветник от квотата на червените Калоян Паргов по повод вчерашните обилни валежи. Той показа снимки на потъналите във вода софийски улици, както и на метрото, което протече, а през стълбите му нахлуваше вода. Паргов напомни и за миналогодишните дъждове, които съсипаха бул. Черни връх.

Всяка буря си има женско име. Ако трябва да кажем, че е буря, то това е бурята Фандъкова”, каза още той.

Една буря изми дългогодишния труд на г-жа Фандъкова”, категоричен бе Паргов. Той обяви, че трябва да се вземат конкретни мерки за решаването на проблемите. Ако Фандъкова обаче не може да управлява града, тя трябвало да освободи поста, допълни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама